Openluchttheater Cabrio Soest Openluchttheater Cabrio Soest
Menu

Jazz Orchestra of the Concertgebouw olv Henk Meutgeert

Vrijdag 30 juni 2017 | 20.15 - 23.00 uur | € 29,50 *

Muzikale inloop vanaf 19.30 uur verzorgd door: "DJ Play It Again Sem."

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert heeft vanavond als speciale gast gitarist Stochelo Rosenberg.

Henk Meutgeert heeft zich ontwikkeld tot een echte bruggenbouwer en is als geen ander in staat om uiteenlopende muzikale stromingen en muzikale persoonlijkheden bij elkaar te brengen. De rij van solisten waarmee hij in de afgelopen dertig jaar heeft samengewerkt is onafzienbaar en indrukwekkend en loopt van Dizzy Gillespie, Mel Tormé, George Duke, Jessye Norman, Elvin Jones, Joe Henderson, Dee Dee Bridgewater, George Coleman, McCoy Tyner, Lee Konitz, Johnnie Griffin, Freddie Hubbard, en Tom Harrell, maar ook Han Bennink, Jean “Toots” Thielemans, Misha Mengelberg, Guus Jansen en Theo Loevendie. 
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw wordt omschreven als de beste en meest swingende bigband van Nederland. Het orkest is in 1996 opgericht als New Concert Big Band door o.a. Henk Meutgeert en draagt sinds 1999 de naam van Het Koninklijk Concertgebouw. Het JOC treedt wereldwijd op met grote jazzhelden als Benny Golson, Oleta Adams en jong talent als José James, Christian Scott en Ruben Hein. Jaarlijks bezoeken ca. 35.000 bezoekers de concerten van het JOC.

Solist Stochelo Rosenberg.

Stochelo Rosenberg werd geboren in een zigeunerkamp. Hij was de eerste zoon van Mimer Rosenberg en Metz Grunholz. Hij heeft vier broers en een zus. Stochelo heeft twee zonen: Isaac en Pepito (Jazzy) en een dochter Brigett. Stochelo Rosenberg begon met gitaarspelen op tienjarige leeftijd; vrij laat voor een jongen uit een familie die volledig bestaat uit muzikanten. Hij leerde gitaarspelen van zijn vader en zijn oom Wasso Grunholz, maar leerde het meest door te luisteren naar de opnamen van zijn held, Django Reinhardt. Toen hij 12 jaar oud was wonnen Stochelo en zijn neef Nous'che Rosenberg(slaggitaar) en Rino van Hooijdonk (sologitaar) de eerste prijs in het televisieprogramma Stuif es in. Verscheidene platenmaatschappijen waren geïnteresseerd, maar Stochelo's ouders wilden hun zoon buiten de schijnwerpers laten opgroeien. Hij speelde in deze jaren samen met Nous'che en zijn broer Nonnie Rosenberg (contrabas) in kerken en op zigeunerkampen overal in Europa.

* De toegangsprijs is inclusief € 1,00 tbv het renovatiefonds.


 

 

 

 


De verkoop is gesloten.

Partners van Cabrio

Rabobank
Practicum
RETO
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"