Openluchttheater Cabrio Soest Openluchttheater Cabrio Soest
Menu

Renovatie van Cabrio

Het bestuur van het Openluchttheater Cabrio heeft, na twee seizoenen functioneren, zich gebogen over de doelen en de ambitie die we met elkaar willen halen voor de komende vijf jaar (de periode 2014 – 2019). Het belangrijkste doel dat we willen bereiken is dat het openluchttheater een prominentere rol moet gaan krijgen in het culturele speelveld in Soest en de directe regio. Groeien van ca. 5.500 bezoekers nu, naar 10.000 in 2019. 

Daarvoor zal Cabrio de toeschouwer, het publiek méér moeten bieden dan nu gewoon is. De consument van vandaag en morgen is verwend. Heeft vele opties om zijn/haar vrije tijd in te vullen. Wil graag een avondje uit, wil er ook best voor betalen, maar dan moet wel alles kloppen. Een sfeervol theater, top artiesten, goede horeca ofwel een lekker hapje en een drankje. De consument wil een avondje uit! En er is niets leukers dan met vrienden naar Cabrio te gaan!!! De ervaring van Cabrio, maar ook van andere succesvolle openluchttheaters, leert dat wanneer je top artiesten contracteert het theater (snel) uitverkocht is.

Gegeven de wens en noodzaak om veel meer zaken aan te pakken en te verbeteren vanwege het gekozen ambitie niveau, heeft het bestuur besloten een renovatie plan te maken. Met dit nieuwe plan willen we het aantal bezoekers laten groeien en de inkomsten zien toenemen. Om dit te realiseren hebben we de volgende subdoelen vastgesteld:

  • Het theater moet de kenmerken ‘intiem en uniek’ blijven behouden
  • De bezoekers moeten meer verwend worden, het comfort moet beter
  • Het theater moet meer bezoekers uit Soest en de regio gaan trekken
  • Grotere en betere (bekendere, attractievere) artiesten met zullen wij in het theater moeten kunnen contracteren
  • Een betere horeca c.q. catering faciliteiten met meer mogelijkheden
  • Nadrukkelijk het bedrijfsleven betrekken bij het theater d.m.v. verhuur/evenementen
  • Het is noodzakelijk om de technische voorzieningen te upgraden
  • Er dient stap voor stap, een professionalisering slag gemaakt te worden. De huidige gebouwen zijn (te) oud, de voorzieningen minimaal

Hiermee bereiken we dat het theater de komende jaren weer volledig up te date is en op een mooie toekomst is voorbereid. Een renovatie uitvoeren gaat niet zonder voldoende financiele middelen. Om die bij elkaar te sparen zullen een aantal acties worden gehouden. Een van de acties een opslag van € 1,00 op de toegangsprijs. Daarnaast zijn er bij een aantal voorstellingen een loterij met leuke prijzen.

Vanuit de gemeente hebben we een mooi bedrag mogen ontvangen om de technische infrastructuur te verbeteren (fase 1). Daar wordt een start mee gemaakt in het voorjaar van 2017. Fase 2 behelst het vernieuwen van de horeca unit. Een bouwaanvraag is bij de gemeente ingediend en we zijn op zoek naar een aannemenr die dat gebouw voor een redelijke prijs wil neerzetten.

Voor het gehele renovatietraject is er een flyer gemaakt waar alle 4 fasen in beschreven staan. Die kun je hier downloaden.

 


Partners van Cabrio

Rabobank
Practicum
RETO
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"