Openluchttheater Cabrio Soest Openluchttheater Cabrio Soest
Menu

Herderstocht

Zaterdag 16 december 2017 | 18.00 - 22.00 uur | € 5,00 en € 1,00

Dit jaar organiseert het Missionair Beraad Soest op zaterdag 16 december voor de achtste keer in en rond Cabrio aan de Soesterbergsestraat 140 een herderstocht. Daarmee worden inwoners van Soest en omstreken opnieuw een wandel/theatertocht aangeboden waarin het kerstverhaal in twaalf scenes wordt uitgebeeld. Het thema van deze tocht is: "Op weg naar licht en vrede"

Route

De route van ongeveer twee en een halve kilometer gaat langs een spoor van Iicht waar om de tweehonderd meter een scene te zien en te beluisteren is. Dat spoor van licht wordt met 1200 waxinelichtjes in glazen potter gemarkeerd. Onder begeleiding fakkeldragers vertrekken vanuit Cabrio, met tussenpozen van zeven minuten groepen van ongeveer dertig deelnemers om de tocht te Iopen. De tocht is geschikt voorjong en oud, maar gaat voor een deel wel over bospaden. De kinderen mogen een Iampion met een lampje (en geen kaarsje) bij zich dagen.

Glazen potten.

De voorbereidingen zijn in volle gang en zoals het er nu uit zien zijn er voldoende vrijwilligers om het evenement uit te kunnen voeren. Wat nog wel nodig is, zijn 750 ml grote glazen potten om de wandelroute van een lichtspoor te voorzien. We willen u vragen die voor ons te verzamelen. U kunt de potten vanaf zondag 26 november bij uw kerk inleveren, of in de week voor de herderstocht bij Jan Roest, Schoutenkampweg 64.

Kaarten.

Kaarten voor de herderstocht kunnen vanaf maandag 27 november worden gekocht bij de Christelijke Boekhandel “De Fakkel” Soesterbergsestraat 74 of o.v.v. naam, adres en aantal worden gereserveerd via de e-mail: soest@fakkel.nl. De kaarten kosten 5 euro en voor kinderen tot 12 jaar 1 euro. De eerste groep start 18.00 uur en de Iaatste groep rond 20.00 uur. Op de kaarten staat het tijdstip van vertrek vermeld.

Let op: het emailadres dat op de site van de Herderstocht vermeld wordt is niet juist!! Voor kaarten dus mailen naar: soest@fakkel.nl

In en rond Cabrio

De herderstocht begint en eindigt in Cabrio. Het Openluchttheater is sfeervol ingericht: er is muziek en er staan kraampjes, w.o. een kraam waar u koffie, thee, glühwein, koek en ander versnaperingen kunt kopen. Fietsen kunnen voor de ingang  en auto’s aan de overkant van Cabrio worden geparkeerd. Er zijn verkeersregelaars die u helpen oversteken. Zowel het verblijf als de deelname aan de tocht is op eigen risico. De herderstocht is een initiatief van de kerken in Soest. Voor verdere informatie zie: https://herderstochtsoestblog.wordpress.com/ of via email: herderstochtsoest@hotmail.com

 

De verkoop is gesloten.

Partners van Cabrio

Rabobank
Practicum
RETO
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"