Menu

Opera Zuid met Fantasio van Jacques Offenbach

Zondag 30 juni 2019 - 20:00 tot 23:00 uur

De romantische komedie van de grootmeester van komische opera van Jacques Offenbach. 

Fantasio is een coproductie van Opera Zuid en Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club en een samenwerking met FASHION CLASH.

In het kader van het Offenbach-jaar brengt Opera Zuid vanaf 19 mei 2019 Fantasio, een opera waarvan de partituur bij een brand in de Opéra Comique van Parijs in 1887 in vlammen opging en - na een niet zo professionele poging tot revival in de jaren dertig - pas in 2000 op historisch verantwoorde manier werd gereconstrueerd.

Hoewel het werk voor de hedendaagse luisteraar dus totaal nieuw is, zullen bepaalde delen uit het werk het operapubliek bekend in de oren klinken. Verschillende delen of thema’s uit het werk werden immers gebruikt in zijn bekendste opera Les contes d’Hoffmann, “Hoffmans vertellingen”.

Fantasio is een ode aan de fantasie, een als sprookje vermomde satire en een ontroerend liefdesverhaal, dat op unieke wijze heen en weer slingert tussen hilarische humor en tedere poëzie. Deze unieke parel - voor het eerst te beleven in Nederland! - laat een heel andere kant zien van Jacques Offenbach, de ‘godfather’ van operette en cancan: die van een sensitief en buitengewoon geraffineerd musicus. Komische opera in drie akten en 4 tableaus van Jacques Offenbach.

Deze opera wordt gezongen in het Frans met Nederlandse boventitels.

Een van de hoofdrolspelers is de sopraan Francis van Broekhuizen, ook zeer bekend van het TV programma Maestro.

Tickets: 27,50 excl. reserveringskosten.                        

Verhaal

Fantasio draagt verwijzingen naar grote klassiekers. Net als Hamlet in Shakespeares gelijknamig tragedie rouwt om de dood van zijn geliefde hofnar Yorick, start ook Fantasio met een rouwende prinses Elsbeth die de dood van haar geliefde hofnar Saint Jean probeert te verwerken.

Tegen die achtergrond start het verhaal van een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere wending te geven. De dood van de hofnar creëert een opportuniteit die Fantasio met beide handen grijpt. Hij bemachtigt de kleding van de nar en besluit zijn plaats in te nemen, in de hoop zo het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth.

Deze romantische komedie speelt, op typisch Offenbachiaanse wijze, tegen een achtergrond van intelligente politieke en sociale satire. Hilarische en ontroerende scènes wisselen elkaar af in een heerlijke voorstelling, die de magie van het Theater en de komische tragiek van de clown centraal stelt. Een Nederlandse wereldpremière van een negentiende-eeuwse parel, die u niet mag missen.

Voor cast: https://operazuid.nl/fantasio

Theater open 19.00 uur. Voor actuele aanvangstijd van het concert zie website www.cabriosoest.nl

De verkoop is gesloten.
Overzicht


Partners van Cabrio

logo jumbo
Practicum
Reto
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"