Menu


Word vrijwilliger bij Cabrio

Openluchttheater Cabrio is levendiger dan ooit! De afgelopen jaren weten steeds meer mensen de weg naar ons theater te vinden. En alles wat er gebeurt om dat mogelijk te maken, is te danken aan de inzet van meer dan 100 vrijwilligers.

Van programmering tot verkeersregelaars, van marketing tot catering, van techniek tot kaartverkoop en van onderhoud tot geluidsbeheersing: alles, maar dan ook alles wordt bedacht, georganiseerd en uitgevoerd door mensen die dat op vrijwillige (en niet betaalde) basis doen omdat ze bij willen dragen aan ons openluchttheater.

Cabrio is van Soest. Cabrio is van ons allemaal. Voor seizoen 2021 is er plek voor nieuwe vrijwilligers. We zoeken enthousiaste en goede mensen. Iets voor jou?

Wil jij bijdragen aan het steeds verder ontwikkelen van een openluchttheater waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar nieuw talent een steeds grotere plek krijgt en waar kleine en grote artiesten heel graag optreden?

Om deze teams / vacatures gaat het:

Meer weten over deze functies? Klik op de links of bekijk hieronder de details van de vacatures. Of neem direct contact op met onze vrijwilligers coördinator Corine Rouwhorst.


Programmateam/programmering

Programmering is een belangrijke taak bij Cabrio. Wil jij meehelpen om het theaterprogramma van Cabrio invulling te geven? Vanuit eigen programmering boeken wij jaarlijks ongeveer 15 voorstellingen, inclusief kinderprogrammering.

Wij gaan werken met een programmateam. Dit Programmateam bestaat uit vrijwilligers die samen zorgdragen voor een aantrekkelijk programma waarin we werken met een veelzijdig aanbod van artiesten vanuit diverse genres, van pop tot cabaret, variërend van grote bands tot kleine artiesten. Ook willen wij gaan experimenteren met eigen festivals, kleinschalige optredens op ons Middenpodium en mogelijk andere speciale projecten zoals bijvoorbeeld een openstelling tijdens de kerstvakantie met diverse creatieve invullingen, al dan niet in samenwerking met verhuur.

Wil jij onderdeel uitmaken van het Programmateam van Cabrio? Je bent, op basis van een afgesproken taakverdeling binnen dit team, verantwoordelijk voor het operationeel voorbereiden van het jaarlijkse theaterprogramma, rekening houdend met de richtlijnen die (in samenwerking) door het bestuur zijn vastgesteld.

Het werk van het programmateam bestaat uit onderstaande onderdelen:

 • contacten onderhouden met de artiesten(bureaus);
 • voeling houden met de wensen van de doelgroepen van Cabrio ten aanzien van de programmering;
 • voorbereiding op het nieuwe theaterseizoen met inventarisatie in long-list van mogelijke voorstellingen;
 • onder leiding van het bestuurslid Programma & Verhuur (P&V) en de coördinator programmateam vaststellen van de uitgangspunten van het theaterprogramma (op basis van de vastgestelde richtlijnen, bijvoorbeeld aantal voorstellingen, budget, diversiteit);
 • samenstellen, in samenwerking met het programmateam en het bestuurslid P&V, van een conceptprogramma aan voorstellingen en dit presenteren aan het Bestuur van Cabrio ter bespreking en accordering;
 • voorbereiden van boekingsovereenkomsten;
 • uitvoeren van pre-productie t.b.v interne overdracht;
 • het ontwikkelen van nieuwe concepten en het mede-organiseren hiervan;
 • jaarlijks evalueren.

Wil je eerst meer  over de inhoud van deze vacature weten? Bel met Pieter Huijgen (bestuurslid Programma & Verhuur: 06-10377805)


Financieel administratief medewerker

Als financieel administratief medewerker ondersteun je de penningmeester bij het voeren van de financiële administratie. Het betreft een verantwoordelijke functie met een vertrouwelijk karakter.

Je belangrijkste taak is het verzorgen van de boekhouding en het uitvoeren van betalingen in opdracht van de penningmeester. Affiniteit en ervaring met het voeren van een financiële administratie is belangrijk.
In deze functie werk je nauw samen met de penningmeester en in het seizoen, van mei tot en met september, heb je wekelijks contact met deze functionaris.

Buiten het seizoen beperkt het contact zich tot 1 à 2 keer per maand. Gemiddeld kosten deze werkzaamheden je 3 uur per week.

Wil je eerst meer over de inhoud van deze vacature weten? Bel met Petra Verhoeff, penningmeester (06-1837156)
Heb je nu al interesse? Laat dat dan weten aan onze vrijwilligerscoördinator Corine Rouwhorst!


Supervisor

Een voorstelling kan alleen maar slagen dankzij een team van vrijwilligers die uiteenlopende taken onder hun hoede hebben. Het team wordt geleid door een vrijwilliger die de rol van supervisor heeft voorafgaand en tijdens de voorstelling. De supervisor is verantwoordelijk voor het goede verloop van een voorstelling en alles eromheen.

Je maakt een draaiboek voor de voorstellingen waarbij je betrokken bent. Hierin staat de dagindeling voor de vrijwilligers en alle zaken die nodig zijn om de voorstelling te laten slagen. Op de dag van de voorstelling heb je contact met de verschillende coördinatoren (bijvoorbeeld van de catering en de techniek). Je leidt gedurende de hele dag alles in goede banen en uiteindelijk ben je degene die na afloop het licht uitdoet en het hek afsluit.

We werken met een groep supervisoren die allemaal verantwoordelijk zijn voor één of meerdere voorstellingen. Dat hangt onder andere af van de tijd die de vrijwilliger beschikbaar heeft. Per voorstelling moet je rekenen op een tijdsbesteding van ongeveer een dag(deel) inclusief avond.

Profiel:

 • Houdt van regelen en coördineren en is organisatorisch sterk
 • Energieke stimulerende persoonlijkheid
 • Een goede communicator
 • Is in staat om teams aan te sturen
 • Is in staat om besluiten te nemen
 • Sterk oplossingsgericht vermogen

Wil je eerst meer weten? Bel met Rob Balvers (bestuurslid Operations: 06 83084415)


Medewerker ticketbureau (2x)

Als medewerker van het ticketbureau is je belangrijkste taak het beantwoorden van vragen die bij het Ticketbureau binnenkomen. Het betreft hier voornamelijk vragen over tickets die zijn gekocht of hoe het Vriendentegoed kan worden gebruikt.  Daarnaast is het toekennen van de Vriendentegoeden een taak van je.

Het is een functie ‘achter de schermen’. Enige affiniteit met het werken met een systeem helpt om deze functie goed uit te kunnen voeren. Daarnaast beschik je over een service gerichte instelling, ben je in staat op een duidelijke wijze schriftelijk te communiceren en ben je flexibel.  

Je werkt nauw samen met de andere vrijwilligers van het Ticketteam en hebt regelmatig contact met het verantwoordelijke bestuurslid.

De piek van deze werkzaamheden ligt in december wanneer de Vriendentegoeden worden toegekend. Tijdens het seizoen, van april tot eind september, kosten de werkzaamheden je maximaal 2 uur per week.

Wil je eerst meer over de inhoud van deze vacature weten? Bel met Petra Verhoeff, penningmeester (06-1837156)


Hoofd Kassa

Als Hoofd Kassa ben je op eindverantwoordelijk voor het Kassateam en de ‘kassa’ op de avond van de voorstelling.

Dat betekent dat je:

 • De indeling van het Kassateam maakt (wie zit aan de kassa, wie doet de kaartcontrole en wie de muntenverkoop);
 • Verantwoordelijk bent voor de pinapparaten, de handscanner, de munten en het geld;
 • De kas opmaakt aan het einde van de avond en overdracht verzorgt aan de penningmeester.

Je werkt op de avond van de voorstelling nauw samen met de andere vrijwilligers van het Kassateam  en onderhoudt regelmatig contact met het andere Hoofd Kassa en de penningmeester. Afhankelijk van het aantal voorstellingen dat Cabrio zelf organiseert kosten deze werkzaamheden je in het seizoen (mei tot en met september) maximaal 10 avonden per jaar.

Ben jij iemand die beschikt over goede contactuele vaardigheden, financieel inzicht en organisatorische vaardigheden en ben je bovendien flexibel  dan zou deze functie iets voor jou kunnen zijn.

Wil je eerst meer  over de inhoud van deze vacature weten? Bel met Petra Verhoeff, penningmeester (06-1837156)


Foodteam – nieuw!

Cabrio wil steeds meer een festival beleving neerzetten voor haar bezoekers. Een bezoek aan Cabrio is meer dan alleen een voorstelling bekijken, wij faciliteren graag ontmoetingen met anderen voor en na een voorstelling op ons gezellige horecaplein, soms ondersteund door een pre- en afterparty. Een bezoeker kan dus eerder komen en langer blijven. Daar hoort een verrassende, gezonde en actuele food-beleving bij.

Wij werken nauw samen met onze sponsor Jumbo, waar wij de ingrediënten kunnen halen. En we hebben de beschikking over een speciale food-kar waar het eten kan worden verkocht en bereid. Vanzelfsprekend binnen de hygiëne regels.

Heb jij altijd al eens de droom gehad om op een festival je eigen eten te verkopen? Samen met een leuk team? Nu kan het! Wij gaan dit voor komend seizoen helemaal vanaf nul opzetten en gaan een aantal pilots draaien. Doe en help je mee?

Wij vragen creatieve, gastvrije personen die graag met eten werken. En een beetje ondernemend zijn en het leuk vinden om in een team te werken.

Meer weten? Informeer bij Mels van Vulpen, bestuurslid Faciliteiten (06-54694394)


Verkeersregelaar bij cabrio

Cabrio is een openluchttheater in Soest waar jaarlijks ongeveer 14 grote voorstellingen gegeven worden. Onze bezoekers komen uit Soest, maar ook veel van buiten Soest met de auto. Voor het op een juiste wijze parkeren van de auto’s en zorgdragen voor het veilig oversteken van onze bezoekers vanaf de parkeerplaats naar ons theater, zijn wij op zoek naar verkeersregelaars.

Als verkeersregelaar ben je vrijwilliger bij cabrio en word je per seizoen maximaal 5 x ingezet als verkeersregelaar.

Nadat je een e-learning cursus voor verkeersregelaar met succes hebt afgerond, krijg je een aanstelling voor 1 jaar van de gemeente Soest en mag je als verkeersregelaar optreden voor Cabrio.

Je dient 2 uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn en je gaat meestal een half uur voor einde voorstelling weer naar je toegewezen plek.

Als verkeersregelaar werk je altijd in een koppel van twee.

Meer weten? Informeer bij Mels van Vulpen, bestuurslid Faciliteiten (06-54694394)


Medewerker Online marketing

Openluchttheater Cabrio zoekt een nieuwe vrijwilliger die gemiddeld 2-4 uur per week tijd heeft om de online marketingstrategie van het theater een belangrijke impuls te kunnen geven. Ben jij ervaren met online marketing op tactisch en operationeel niveau? Hou je van (ons) theater) en heb je een klein beetje tijd over? Dan komen we graag in contact met jou.

Dit zijn de taken die we voor ogen hebben:

 • De online marketingstrategie verder (door)ontwikkelen en uitvoeren;
 • Een contentkalender opstellen en uitvoeren (gedurende het hele jaar, maar vooral in het theaterseizoen;
 • Vanuit de contentkalender online campagnes opzetten (gericht op de verkoop van onze voorstellingen), aan de juiste knoppen draaien binnen e-mail marketing, social media en analytics;
 • Conversie laten groeien door o.a. A/B testing, data-analyses en inzet van ons CRM-systeem;
 • Samen met de webbouwer en in overleg met betrokken afdelingen onze website continu blijven verbeteren;
 • Opzetten, uitwerken, schrijven en verzenden van nieuwsbrieven voor verschillende doelgroepen (zoals Vrienden, belangstellenden, kaartkopers en partners/relaties)
 • Verzorgen content en coördineren verzending van servicemails kaartkopers (voor voorstelling en na voorstelling)
 • Redigeren van teksten voor advertenties, banners
 • Het beheer van onze social media kanalen en campagnes in samenwerking met onze redactie.
 • Wekelijkse analyse nieuwsbrieven (rapportages) en social mediakanalen, plus optimalisatie.
 • Webcontent actueel houden: denk aan het schrijven en redigeren van teksten, nieuwsitems, aanbod, etc;
 • Je ontwikkelt, monitort en optimaliseert onze vindbaarheid (SEO);
 • Je ontwikkelt, monitort en optimaliseert Google Ads campagnes.

Jouw profiel:

 • HBO/WO-niveau, minimaal 3 jaar ervaring.
 • Je hebt een uitstekend taalgevoel, zowel in grammaticale als creatieve zin.
 • Je bent commercieel en overtuigend.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met social media en (digital) long en short copy.
 • Je hebt ervaring met het zelf bouwen en versturen van e-mails in een automation platform)

Nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem contact op met Ilse Beckers (bestuurslid Marketing & Communicatie)


Vrijwilligers coördinator

Openluchttheater Cabrio is levendiger dan ooit! De afgelopen jaren weten steeds meer mensen de weg naar ons theater te vinden. En alles wat er gebeurt om dat mogelijk te maken, is te danken aan de inzet van meer dan 100 vrijwilligers. Van programmering tot verkeersregelaars, van marketing tot catering, van techniek tot kaartverkoop en van onderhoud tot geluidsbeheersing: alles, maar dan ook alles wordt bedacht, georganiseerd en uitgevoerd door mensen die dat op vrijwillige basis doen omdat ze bij willen dragen aan ons openluchttheater.

De vrijwilligers coördinator is hoog over verantwoordelijk voor alle personele zaken rondom deze groep vrijwilligers.

Meer specifiek betekent dit:

 • Coördinatie van vacatures en instroom (in samenwerking met het desbetreffende bestuurslid of coördinator);
 • Introduceren nieuwe vrijwilligers in het theater;
 • Individuele aandacht waar dat nodig is (jubilea, ziekte), meestal in de vorm van een persoonlijk berichtje, kaartje of bloemetje;
 • Organiseren van vrijwilligersbijeenkomsten;
 • Vrijwilligersbestand bijhouden;
 • Meewerken aan interne communicatie naar alle vrijwilligers (in samenwerking met de voorzitter).

Je werkt samen met de planner voor vrijwilligers (die verantwoordelijk is voor de operationele inzet en planning) en met de voorzitter van Cabrio (die vrijwilligers in zijn portefeuille heeft).

Onze huidige vrijwilligers coördinator wil na jaren van actieve bijdrage een stapje terug doen binnen het theater en daarom is deze vacature ontstaan.

Meer weten of Heb je interesse? Laat dat weten aan onze vrijwilligerscoördinator Corine Rouwhorst.


Handige mannen (of vrouwen)

Cabrio draait helemaal op de fantastische inzet van vele vrijwilligers. Zo is er ook een groep die zich de “Handige Mannen” noemt. Deze groep zorgt er door het hele jaar heen voor dat het theater in een aantrekkelijke staat verkeert. De groep Handige Mannen verzorgt het onderhoud en de vernieuwingen van het theater. Dat betekent o.a. schilderwerk, timmerwerk, bladblazen, in het najaar het theater winterklaar maken en in het voorjaar weer operationeel maken.

Voor deze groep zoeken we versterking. De werkzaamheden worden in de winter op de maandagmorgen uitgevoerd en in de zomer op de donderdag morgen.

Wat verwachten we?

 • Twee rechter handen
 • Goed in een team kunnen werken
 • Positieve en sociale instelling
 • Een pre is bouwkundige vaardigheden
 • Enige creativiteit in het bedenken van oplossingen

Meer weten? Informeer bij Ted Zonderland, coördinator Handige mannen (06-37163646)


Meer weten over deze functies? Neem direct contact op met onze vrijwilligers coördinator Corine Rouwhorst!

Vragen per email stellen kan natuurlijk ook, de email adressen van de bestuursleden zijn te vinden op de pagina bestuur/organisatie.


Gouden Partners van Cabrio

Reto
Practicum
logo jumbo
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"