Menu

Kralingen: 50 jaar na het feest

Vrijdag 29 mei 2020 - 20:30 tot 23:00 uur

UPDATE 23 maart 2020:

Inmiddels is bekend dat alle publieke evenementen tot 1 juni 2020 moeten worden afgelast, om een verdere uitbraak van het coronavirus tegen te gaan.
Voor Cabrio betekent dit dat de voorstelling Kralingen – 50 jaar na het feest op 29 mei niet kan doorgaan. Alle kaartkopers krijgen hierover persoonlijk een bericht.


In de zomer van 1970 vond aan de  Kralingse Plas in Rotterdam het Holland Pop Festival plaats. Bij de molens kwamen bijna honderdduizend jongeren bij elkaar om samen de liefde en de vrijheid te vieren. Drie dagen lang genoten ze tijdens ‘de Nederlandse Woodstock’ van de hasj, elkaar en muziek van onder andere Jefferson Airplane, The Byrds, Santana en Pink Floyd.

Strange Brew maakt met Ricky Koole, Robert Jan Stips en Leo Blokhuis een muzikaal theaterconcert over dit bijzondere weekend. Een muzikaal coming-of-age verhaal waarin we zien waarom het Holland Pop Festival een sleutelmoment in onze geschiedenis is.


Stips, die toentertijd met zijn band Supersister op het Rotterdamse festival speelde, zal uit eerste hand vertellen hoe hij het festival ervaren heeft. Blokhuis maakt in de voorstelling een radioprogramma (in het nu) en voegt verhalen, ooggetuigenverslagen en feiten over 1970 samen tot een prachtig geheel.

Kralingen – 50 Jaar Na Het Feest vertelt het verhaal van een veranderd land, vanuit de ogen van een 17-jarige vrouw (Ricky Koole). Op zoek naar zichzelf én de wereld komt ze in 1970 terecht. Daar vindt in het Kralingse Bos het Holland Pop Festival plaats, ook wel bekend als het Nederlandse Woodstock. Vechtend tegen een beklemmende jeugd en worstelend met het conservatieve Nederland van de 60’s roept men op tot liefde, verdraagzaamheid en vrijheid. Een muzikaal coming of age-verhaal over verandering en wat daar nog van over is.

Strange Brew zal een verzameling nummers uit die tijd ten gehore brengen, met werk van onder andere Santana, Focus, The Byrds, Jefferson Airplane, Dr John en Pink Floyd. Het Nederland van 1970 komt tot leven tijdens deze voorstelling en we ontdekken waarom het Holland Pop Festival een sleutelmoment was in onze geschiedenis. Een muzikale ode aan de jaren ’70 en wat er van die peace, love en happiness van toen nog over is.

Datum: vrijdag 29 mei
Theater open: 19.30 uur
Ticketprijs: 29,50
Hoofdpodium

Bestel direct je toegangskaarten
Overzicht


Partners van Cabrio

Soester Courant
Practicum
logo jumbo
Reto
"Buiten gewoon leuker!"