Menu

Gemeentelijke Cultuurprijs 2021

Dinsdag 22 december 2020

WINT CABRIO DE GEMEENTELIJKE CULTUURPRIJS 2021? DRAAG ALS INWONER VAN SOEST CABRIO VOOR!

De Gemeentelijke Cultuurprijs Soest wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich voor de Soester gemeenschap heeft onderscheiden op cultureel gebied. 

Gezien Corona is de situatie nu anders dan andere jaren. Hoewel gemeente en Cultuurplatform zich realiseren dat bepaalde groepen of personen vanaf eind maart niets meer hebben kunnen doen, hebben zij tóch besloten de uitreiking van de gemeentelijke Cultuurprijs 2021 te organiseren. Want het is belangrijk juist in déze tijd de aandacht voor kunst en cultuur vast te houden. Daarbij zijn er de afgelopen Coronatijd interessante initiatieven ontstaan, waaruit ook een schitterende winnaar naar voren kan komen!

Tot 27 januari 2021 kunnen alle inwoners van Soest en Soesterberg personen of organisaties voordragen voor de Cultuurprijs 2021. Eind februari maakt de Nominatiecommissie de vijf genomineerden voor de prijs bekend, waarna de Jury de uiteindelijke winnaar zal bepalen.

De prijs wordt op woensdag 21 april 2021 uitgereikt tijdens een feestelijk moment. Gezien de Corona perikelen worden locatie, tijd en wijze van uitreiking in een later stadium bepaald, mede op basis van de dan geldende voorschriften. De winnaar ontvangt € 2.000,- en een replica (unica) van het kunstwerk voor de prijs van Frank Linsewski.

Elke inwoner van de gemeente Soest kan tot 27 januari 2021 een voordracht (of meerdere voordrachten) inzenden via het voordrachtformulier op deze site, een mail aan info@cultuurprijssoest.nl of door gebruik te maken van de antwoordkaart die op verschillende plaatsen in de gemeente beschikbaar is.

Alle ontvangen voordrachten worden door de onafhankelijke Nominatiecommissie beoordeeld, waaruit vervolgens 5 nominaties worden bepaald. De onafhankelijke, deskundige Jury beoordeelt de nominaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan.

Door op onderstaande foto te klikken ga je naar het voordrachtformulier.
Voordragen kan ook via info@cultuurprijssoest.nl en kan tot 27 januari 2021.
 
Klik op de foto om direct voor te dragen
Nieuwsoverzicht

Gouden Partners van Cabrio

Anders Invest
iVention
logo jumbo
Reto
Soester Courant-jubileum
Practicum
"Buiten gewoon leuker!"