Menu

Koninklijk bezoek in Cabrio

Dinsdag 11 mei 2021

Koningin Máxima bezocht vandaag (11 mei 2021) als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas openluchttheater Cabrio Soest, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd hoe goed het gaat met het muziekonderwijs in bepaalde plaatsen in die provincies, bijvoorbeeld in Almere en de gemeente Stichtse Vecht. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

'50 Dagen Muziek’ voor Koningin Máxima
De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarnaast laat de campagne zien hoe goed het al gaat. In Noord-Holland krijgt straks 80% van de basisschoolkinderen structureel muziekles op school, in Flevoland is dat 40% en in Utrecht 15%. In bijzijn van Koningin Máxima en Carolien Gehrels, voorzitter van het bestuur van Méér Muziek in de Klas, onderstreepte men hoe zeer het muziekonderwijs al is verankerd in Almere en in de gemeente Stichtse Vecht waar afgelopen 14 april een MuziekAkkoord werd getekend. Daarnaast lieten afgevaardigden uit Zuid-Kennemerland, Zeist en De Bilt weten binnenkort een MuziekAkkoord te tekenen. Ook In Gooi en Vechtstreek wordt komende maand in een Akkoord vastgelegd hoe ze daar tot structureel muziekonderwijs voor alle kinderen kunnen komen.

Feestelijk muzikaal bezoek
Het bezoek van de Koningin werd opgeluisterd door verschillende artiesten, die buiten optraden voor het kleine aantal aanwezigen. Zo zong Jeroen van de Boom enkele nummers, trad de twaalfjarige Tygho, saxofonist uit Almere, op, speelde de tienjarige Elvin gitaar, Stadsdichter Jesse Laport droeg een gedicht voor en Glen Faria vertolkte een nummer. Een groot aantal klassen uit de Gooi en Vechtstreek hadden een digitaal verjaardags-lied gemaakt.

Een kort verslag van het bezoek is te zien in het AVROTROS-programma Koningin Máxima; een leven vol muziek, dat wordt uitgezonden op zondag 16 mei, 20.55 uur, NPO 1.

Fotocredits: Set Vexy / Méér Muziek in de Klas, Patrick van Emst

Tekst (bron website): Méér Muziek In De Klas

Nieuwsoverzicht


Gouden Partners van Cabrio

Reto
Practicum
logo jumbo
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"