Menu

Artikel Soest Courant

Woensdag 21 januari 2015

Openluchttheater Cabrio gestart met renovatie plan

Soest, 18 jan.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, zijn ze bij openluchttheater Cabrio al lang en breed weer gestart met het nieuwe seizoen. De voorbereidingen zijn nog intensiever dan in andere jaren, want, behalve de voorbereidingen voor een mooi programma staat, er een groot renovatieplan op stapel .

“Deze renovatie valt uiteen in 2 onderdelen: de broodnodige vervanging van diverse versleten en door de muizen aangevreten bebouwing, het vernieuwen van een aantal technische zaken, maar ook het onderzoeken van de haalbaarheid van een uitbreiding van Cabrio“ aldus voorzitter Jan Bakker. Het eerste moet sowieso gebeuren om het theater in voldoende conditie te houden, voor het 2e onderdeel is inmiddels intensief contact met de gemeente en zijn haalbaarheidsonderzoeken gestart.

“De ambitie voor een programmering met grote(re) namen en daarmee ook de behoefte aan een groter theater komt niet uit de lucht vallen” aldus Leo Verver, bestuurslid programmering en intensief trekker van de plannen. “We zitten als theater met 1000 zitplaatsen raar genoeg een beetje tussen servet en tafellaken: we zijn veel te groot voor kleine intieme voorstellingen, want met een bezoeker of 200 is het theater gewoon erg leeg. Maar voor de grote artiesten is de financiële haalbaarheid met “maar” 1000 plekken steeds een hachelijke en spannende bedoeling en besluiten we niet zelden dat we de gok niet durven nemen”

We weten nog niet of de renovatie op beide onderdelen volledig ondersteund gaat worden (wat we natuurlijk wel hopen), maar starten in elk geval met de basis renovatie. En daarvoor is geld nodig, veel meer dan uit de Cabrio middelen gefinancierd kan worden.

Er is daarom, met hulp van city marketeer Harald van der Sluijs een renovatie-marketing & fundraising plan ontwikkeld. Een van de onderdelen van het plan om de renovatie te kunnen bekostigen is het verhogen van de ticketprijzen met een (tijdelijke)renovatie toeslag van € 1,- per toegangskaartje. In deze krant zullen we regelmatig informatie geven over de renovatie, de ingezamelde bedragen en hoe dichtbij of ver weg Cabrio is van het benodigd budget.

Cabrio zal dit seizoen aftrappen op zaterdag 30 mei en heeft een bekende band als openingsknaller gecontracteerd. We verwachten volgende week in deze krant de primeur daarvan aan te kondigen, gelijk met de start van de ticketverkoop voor deze voorstelling.  

Nieuwsoverzicht

Gouden Partners van Cabrio

Anders Invest
iVention
logo jumbo
Reto
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"