Menu

Eindmusical groep 8 in de buitenlucht

Maandag 18 mei 2020

Openluchttheater Cabrio biedt podium voor basisscholen Soest

Het seizoen van Openluchttheater Cabrio had eigenlijk zondag 17 mei moeten beginnen met een feestelijke opening. Vanwege de Coronamaatregelen was dat natuurlijk niet mogelijk. Nu de deuren van het theater nog even gesloten blijven voor het grote publiek, wordt door het bestuur van Cabrio en andere vrijwilligers achter de schermen hard gewerkt om te kijken naar wat er wél mogelijk is de komende periode.

Het eerste initiatief bestaat uit de samenwerking met meerdere basisscholen uit Soest en Soesterberg die voor het traditionele groep 8 afscheid kosteloos gebruik kunnen maken van het grote podium van Cabrio. Hiermee is een uniek en belangrijk evenement voor veel 12-jarigen, hun ouders en hun leerkrachten “Coronaproof” veiliggesteld. Groep 8 leerlingen van 11 basisscholen hebben ervoor gekozen op het aanbod van Cabrio in te gaan! Deze bijzondere afscheidsbijeenkomsten vinden plaats van 6 tot 16 juli.

Veel basisscholen buigen zich over het vraagstuk hoe ze de afscheidsavond van hun groep 8 leerlingen, met de huidige beperkingen, vorm kunnen geven. Aula’s zijn te klein en de capaciteit van andere zalen in Soest vaak ook om alle ouders te kunnen verwelkomen.

Het openluchttheater van Soest leent zich bij uitstek om ook met de maatregelen die nodig zijn in de anderhalve meter samenleving een musical of vergelijkbaar schoolevenement te faciliteren. Daarom stelt Cabrio zijn grote podium gratis ter beschikking van de Soester basisscholen. De scholen kunnen hierbij ook gebruik maken van de technische faciliteiten zoals geluid en licht. Op dit moment is er nog plek voor vier klassen.

Er worden op dit moment nog meer initiatieven ontwikkeld die het mogelijk maken voor publiek om ook in deze tijd een bezoek aan Cabrio te brengen. Want juist nu is genieten van theater en muziek, misschien nog wel belangrijker dan ooit. Houd hiervoor de komende weken de website van Cabrio in de gaten: www.cabriosoest.nl

Nieuwsoverzicht

Gouden Partners van Cabrio

Anders Invest
iVention
logo jumbo
Reto
Soester Courant
"Buiten gewoon leuker!"